Valkenswaard profileert zich als de gemeente voor jongeren en jonge gezinnen. En terecht; de gemeente heeft prachtige voorzieningen, levendige dorpen die bruisen van initiatieven en evenementen en prachtige natuur om in te recreëren. Een gemeente die zo nadrukkelijk kiest voor jongeren en jonge gezinnen, heeft ook een bijzondere verantwoordelijkheid. Een verantwoordelijkheid om onze aarde beter achter te laten dan we deze hebben aangetroffen.

Die verantwoordelijkheid nemen we als Valkenswaard op vele manieren. De basis daarvan is beschreven in de Duurzaamheidsvisie Valkenswaard. We denken bijvoorbeeld na over alternatieve warmtebronnen en zetten in op het opwekken van duurzame energie. Een andere manier waarop we die verantwoordelijk nemen is het creëren van bewustwording bij onze inwoners. Laten zien wat iedereen zelf eenvoudig kan doen om zijn steentje bij te dragen aan een mooie toekomst én er zelf ook nog eens geld mee te besparen of meer comfort te creëren. Het Doezaam spel helpt daar ook bij.

Via het spel zie je wat je als gezin heel eenvoudig kunt doen om energie te besparen in en om huis. Dat is de eerste stap naar een duurzame toekomst. Het spel geeft bovendien inzicht in wat er na die eerste stap nog meer mogelijk is.

Doezaam is er in 2 varianten; een spel voor groep 6 t/m 8 van de basisschool en een spel voor thuis. Lees meer op www.valkenswaard.nl/doezaam.

Aan huis
Afval
Biodiversiteit
Energiegebruik
Gemeente - Jokers
Verwarmen
Water
toon alle categorieën