Over Doezaam

Samen duurzaam doen. Iedereen kan het!

Wat is Doezaam?

Doezaam maakt mensen op een leuke manier bewust van duurzame mogelijkheden in hun omgeving. Onze aanpak zet volwassenen en kinderen aan hier zelf mee aan de slag te gaan. Zo gaan we samen in kleine stappen op weg naar een grote verbetering, en dragen we bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen.

De aanpak is gericht op het activeren en faciliteren van inwoners. Het zorgt ervoor dat mensen geactiveerd worden én direct geholpen worden om de actie uit te voeren. Het uitvoeren van de duurzame acties is heel laagdrempelig door het digitale actieplatform. Zo beginnen mensen direct met verduurzamen!

Hoe werkt Doezaam?

  • Benaderen van inwoners
  • Zichtbaar maken van lokale initiatieven, via maatwerk.
  • Laagdrempelige, direct te nemen acties aanbieden. 
  • Mensen activeren en helpen bij het overgaan tot actie (online platform).
  • Meten, herhalen en opvolgen.

Doezaam laat zien wat je binnen het gezin, heel eenvoudig kunt regelen om op een duurzame manier om te gaan met onze samenleving en onze wereld.

THEO GELDENS – WETHOUDER VALKENSWAARD

Doezaam toepassingen

Doezaam kan als totaaloplossing worden ingezet, maar kan ook heel goed worden ingepast in bestaande duurzaamheidsprogramma’s. Zo kan het een nieuwe impuls geven en lopende acties kracht bij zetten.

Ook voor het integreren van bestaande en nieuwe lokale initiatieven kan Doezaam een uitkomst zijn. We zijn goed in maatwerk en denken graag mee.

Doezaam benaderingen (activeren)

Er zijn meerdere mogelijkheden om Doezaam onder de aandacht te brengen. Denk bijvoorbeeld aan het kaartspel in een school- en thuisvariant waarbij je kinderen en hun (groot)ouders bereikt.

Of het spelen van een spelsimulatie op een informatieavond om inwoners op een leuke manier mee te nemen in de plannen. Ook huis-aan-huis verspreiding via een Doezaam envelop met QR code is een effectieve manier gebleken.

Wij denken graag mee over de vele manieren om de Doezaam-aanpak te verspreiden.

Van benaderen naar doen (faciliteren)

Heb je echt alle stroomslurpers uit staan? Scan de QR code en kom in actie op het online platform!

Op elk onderdeel van Doezaam staat een QR code. Door deze code te scannen komen mensen direct op het online platform dat hen op een makkelijke en leuke manier tot actie aanzet (met 1 druk op de knop). Hier wordt ook de verbinding gelegd met bestaande lokale initiatieven (doe jij ook mee?).

Het platform maakt op meerdere niveaus meetbaar hoeveel mensen er worden bereikt en in welke acties ze het meest geïnteresseerd zijn. Zo kunnen de volgende duurzaamheidsacties hierop afgestemd worden.

Uiteindelijk gaat het om samen duurzaam doen!

Doezaam is geschikt voor gemeenten, bedrijven en alle andere organisaties die duurzaamheid op een leuke manier kracht willen bij zetten.

Bekijk hier een filmpje met de speluitleg van het Doezaam kaartspel