Nummer

1

Muren vullen

Maak van je huis een duurzaam thuis

In je huis ben je elke dag. Alleen, samen met je partner of met je gezin. Je huis is de plek waar je je gelukkig en geborgen kunt voelen. Je huis is je thuis.

Je huis biedt ook veel kansen om duurzamer te leven! Er zijn allerlei aanpassingen mogelijk – in huis, aan huis en rondom je huis. Natuurlijk, die aanpassingen vragen investeringen in geld, tijd of allebei. Maar als je verder kijkt, kun je veel besparen en van je huis een duurzaam thuis maken. En dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Spouwisolatie
Spouwisolatie is hetzelfde als spouwmuurisolatie. Het betekent dat de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur (de spouw) wordt opgevuld met isolatiemateriaal. Bijvoorbeeld met piepschuimbolletjes of glaswolvlokken. Spouwisolatie is echt een slimme verbetering van je huis: meer warmte tegen minder kosten! De warmte in huis verdwijnt niet meer naar buiten en de kou van buiten komt niet meer naar binnen. Gevolg: minder energie nodig voor de verwarming, dus je gebruikt minder gas of stroom én de CO2-uitstoot is minder. Een prima eerste stap op weg naar een duurzaam huis!

minder lezen meer lezen

Ga aan de slag met isolatie!

1. Check je muren.

Weet jij hoe het zit met de gevelisolatie in jouw huis? Doe de check!

2. Jouw huis geschikt voor gevelisolatie?

Gevelisolatie is een investering die je goed kunt terugverdienen en die veel comfort kan bieden. Via de onderstaande link vind je meer informatie over spouwisolatie en wat je ermee kunt besparen.