Nummer

25

Terugkaatsen

De radiator verliest veel warmte door de muur.
Met radiatorfolie los je dit eenvoudig op.

Staan er radiatoren in je huis tegen een buitenmuur? Dan gaat de warmte niet alleen de kamer in, maar ook door de muur naar buiten. Jammer, die verloren warmte. Met radiatorfolie los je dit probleem op. De folie kaatst de warmte terug de kamer in en zo ontsnapt er geen warmte meer naar buiten. En de cv-ketel hoeft minder hard te stoken.

Makkelijk en voordelig
Radiatorfolie is makkelijk toe te passen: je plakt de folie op de muur of direct op de achterkant van de radiator (deze soort folie is onzichtbaar). Radiatorfolie kost relatief weinig en de besparing is groot: 10 m3 gas (8 euro) per jaar voor elke vierkante meter folie.

Geen steen maar glas
Ook als de radiator is geplaatst voor een glazen pui, wand of raam, kun je radiatorfolie gebruiken. Je kunt de folie namelijk ook op de radiator plakken. De besparing is nog groter dan die van de radiator bij de buitenmuur. Namelijk: 50 m3 gas (40 euro) bij enkel glas en 25 m3 gas (20 euro) bij dubbel glas (de besparing is voor 1 jaar per vierkante meter folie).

minder lezen meer lezen

Wat doe jij om zuiniger te verwarmen?

1. Check: zit er radiatorfolie achter de verwarming?

Maak een rondje door het huis en check achter alle radiatoren of daar radiatorfolie is aangebracht.

2. Plakken!

Nog geen radiatorfolie? Koop het in een bouwmarkt of bestel het online en ga aan de slag. Radiatorfolie plakken is een relatief makkelijke en goedkope manier van besparen.