Nummer

29

Doe eens iets, pak de fiets

In Nederland zijn er 22,8 miljoen fietsen. Dus we zijn een echt fietsland. Goed nieuws: fietsen is gezond. En 100% duurzaam! Doe je mee?

Zitten is het nieuwe roken, hoor je wel eens. Waarmee bedoeld wordt dat zitten ongezond is, want je lichaam komt niet in beweging en dit belemmert noodzakelijke processen zoals je bloedsomloop en spierontwikkeling.

Fietsen is wel gezond. Waarom? Er zijn meerdere redenen. Bewegen zet je lichaam ‘aan’ en stimuleert de noodzakelijke activiteit in je lichaam. Zeker als je flink doortrapt, stimuleert fietsen je hart, longen en bloedsomloop. Je spieren worden sterker en jijzelf wordt gezonder.

Moet je nu meteen 50 km of verder fietsen? Nee, dat hoeft niet – ook kleine beetjes helpen. Met een kwartiertje fietsen doe je al iets tegen de nadelen van lang zitten. Maar meer is nog beter. Elke dag 3 km fietsen is gezonder dan elke dag 1 km wandelen.

Een groot voordeel van fietsen is ook dat je lekker buiten bent. Renswoude en omgeving zijn prachtig en er zijn fietsroutes genoeg waar je onderweg kunt genieten van de natuur. Daar word je blij van! Na het fietstochtje voel je je ontspannen en lekker. Genoeg voordelen gehoord? Dan is het nu tijd om het in praktijk te brengen. Doe eens iets, pak de fiets en scoor punten in duurzaamheid. Veel plezier!

minder lezen meer lezen

Pak jij (vaker) de fiets?

1. UITDAGING: Pak eens vaker de fiets?

Probeer eens 2x per week op de fiets naar werk of school te gaan in plaats van met de auto.

2. Pak een fiets die bij je past

3. Fiets voor je plezier.