Nummer

27

Kedeng kedeng

Goed geregeld: het OV in Nederland. Nog beter geregeld: reizen met de trein. Geen vervuiling en alle treinen rijden op groene stroom. Dat is nog ‘es duurzaam!

Ga ja altijd met de auto naar je werk? De auto heeft ontegenzeggelijk voordelen. Je reist comfortabel van deur tot deur en soms is de auto sneller dan het OV. Maar er zijn ook nadelen: files, lang zitten en parkeerkosten bijvoorbeeld. De trein kan een goed alternatief zijn. Geen files en je kunt je tijd nuttig besteden met een mooi boek of werk. Met een koptelefoon op heb je van niemand last en een wandelingetje of fietstochtje van en naar het station is gezond. In vergelijking met andere Europese landen is het treinverkeer in Nederland uitstekend geregeld.

De treinen van NS rijden allemaal op groene stroom en de vervuiling van reizen met de trein is 0,0.

Dagje uit Ook voor een dagje uit is de trein een duurzame keus. Voor kinderen is reizen met de trein vaak een avontuur, zeker als ze dat niet zo vaak doen. En voor de ouders is het relaxt reizen. Lekker zitten, uit het raam kijken en quality time met je kinderen doorbrengen. Zo wordt duurzaam doen ook leuk!

minder lezen meer lezen

Pak jij de trein?

1. Plan je reis simpel

2. UITDAGING: Probeer eens 1 keer per week met het OV te gaan

3. Kijk eens voor korting