Nummer

30

Lekker lopen

Waar gaan die mooie beentjes naartoe? Nou, lekker duurzaam en gezond op pad in het mooie Renswoude!

Intensief sporten is echt niet nodig om gezond te worden en te blijven. Steeds vaker houden artsen en wetenschappers een pleidooi voor wandelen. Wandelen is letterlijk overal goed voor. Je komt in beweging, je traint je hart, je longen en je bloedsomloop. Je spieren worden sterker, je stress neemt af en je energie neemt toe. Wandelen is ook goed voor de hersenen – die verouderen minder snel als je elke dag een half uurtje wandelt.

Is beginnen met wandelen moeilijk? Niet echt. Ga eens lopend een boodschap doen (rugzak mee, dat draagt fijn en loopt lekkerder). Eet een half uurtje vroeger als het kan, en neem na de avondmaaltijd je kinderen een half uurtje mee naar buiten. Heb je geen zin in een ingewikkelde route, loop dan gewoon de deur uit, de straat uit, een parkje door totdat je 15 minuten hebt gewandeld. Daarna neem je dezelfde weg terug. Je kunt ook een hondje nemen – daar zullen je kinderen superblij mee zijn.

minder lezen meer lezen

Wandel jij mee?

1. Ga schitterend wandelen in Renswoude en omstreken

Renswoude ligt op de Heuvelrug waar je prachtig kunt wandelen. Ook de klompenpaden in de regio zijn beroemd. Op sommige routes kun je tussendoor stoppen bij een huis of boerderij, waar de koffie of een ander drankje klaarstaat. Bedien jezelf en betaal in het potje of bekertje. Eenvoudig en gastvrij!

2. UITDAGING: Loop minimaal 1 keer per dag een half uurtje

Bewegen is superbelangrijk voor je gezondheid. Wandelen is een fijne activiteit om even je hoofd leeg te maken.

Het maakt je scherper. Hoe fitter je jezelf voelt, hoe bewuster je kan leven. Door bewust te leven ga je duurzamere keuzes maken.

Klinkt als een win-win!

 

3. Wandelen met kinderen

Houden je kinderen niet van wandelen? Maak het spannender en leuker voor ze. Geef ze een opdrachtje (‘herken de bomen’), doe mee aan een speurtocht, laat ze een wandelapp of stappenteller gebruiken en beloof een beloning als ze een opdrachtje gedaan hebben of een doel bereikt. Een dropje of stukje fruit onderweg doet wonderen!