Doezaam door de brievenbus in Deventer

Gisteren zijn er 300 Doezaam kaartspellen bezorgd bij gezinnen in Deventer. Nu we thuis zitten in de vakantie is dat een leuke verrassing in in de brievenbus. Zo kunnen deze gezinnen samen iets leuks doen en meteen aan de slag met duurzaamheid thuis!

Duurzaam Valkenswaard!

Wat een prachtig filmpje van wethouder Theo Geldens, we zijn echt trots op wat we samen met de gemeente Valkenswaard aan het doen zijn!

Doezaam in Deventer

Als onderdeel van Deventer Stroomt gaat Doezaam de komende weken een test uitvoeren. In deze test bezorgen we nog voor de kerst bij 300 gezinnen het Doezaam spel thuis. Via het platform kunnen ze ook direct de Deventer Stroomt kortingsbon aanvragen. Zo zijn binnenkort honderden mensen in Deventer lekker aan het spelen en natuurlijk aan het verduurzamen!

Doezaam nu in heel Renswoude

Na het succes van Doezaam in de wijk Beekweide, is Doezaam nu in heel Renswoude gelanceerd.

Wij zijn blij dat we op deze manier met de gemeente kunnen samenwerken om Renswoude weer een stapje duurzamer te maken!

Meer lezen over Doezaam in Renswoude?

De tweede ronde van de RRE ook in jouw gemeente?

De tweede ronde van de regeling reductie energiegebruik (RRE) komt eraan! Zoeken jullie standaard naar leuke manieren om inwoners bij de duurzaamheidsplannen te betrekken? En ben je benieuwd naar Doezaam voor jouw gemeente? Bekijk de folder en neem contact met ons op. Zo vragen we samen op tijd de RRE aan.

DOEZAAM op youtube

Vanaf nu staat er een handig filmpje op youtube, met de speluitleg van DOEZAAM.

Wil je nog even checken hoe het ook alweer ging? Of wil je DOEZAAM voor jouw klanten of inwoners inzetten, maar eerst zien hoe het spel gaat? Check dan snel de link hier

DOEZAAM in Valkenswaard 03-09-2020

In Valkenswaard zijn ze druk bezig de doelstellingen uit de Duurzaamheidsvisie te realiseren. Met Doezaam zetten ze een grote stap op weg naar deze doelen. Met dit spel worden de kinderen van groep 6-8 betrokken en tegelijkertijd hun ouders. Zo bereik je vele huishoudens en zet je samen kleine stappen naar een grote verandering.

https://www.valkenswaard.nl/in-valkenswaard/duurzaamheid_45180/item/doezaam-valkenswaard_95401.html?pk_campaign=Redirects&pk_kwd=doezaam

Renswoude lanceert duurzame wijkgame dd 19-06-2020

‘Samen duurzaam doen’
De gemeente Renswoude beseft dat de verduurzaming van onze gemeente samen moet. Bij duurzaamheid denken we al snel aan energie, maar hieronder valt ook het bewust omgaan met voedsel, kleding, afval, etc. Het is voor iedereen wat anders en hoe maak je dan samen een volgende stap? Binnen de exploitatie van de nieuwbouwwijk Beekweide in Renswoude is duurzaamheid belangrijk. Er zijn bewuste keuzes gemaakt in bijvoorbeeld de toepassing van duurzame straatverharding, LED-verlichting, aandacht voor biodiversiteit, waterberging en -infiltratie en ook worden er 20 nul-op-de- meter woningen gerealiseerd. Vanuit de gemeente is het initiatief genomen om duurzaamheid (nog) dichter bij de inwoners te brengen. Via de scholen wordt er een duurzame wijkgame gelanceerd, gekoppeld aan het fysiek zichtbaar maken in de wijk door het plaatsen van circulaire straatmeubels.

Voor de zomervakantie wordt het eerste exemplaar van de wijkgame aan CBS de Borgwal overhandigd. Na de zomervakantie wordt de wijkgame echt gelanceerd, waarbij de kinderen in de bovenbouw van CBS de Borgwal een spelvariant krijgen om thuis met het gezin te gaan spelen.

Projectwethouder Marieke Teunissen: “Met dit initiatief wil de gemeente een volgende duurzame stap maken en laten zien dat het leuk is om te werken aan een duurzaam Renswoude. Samen met haar inwoners. De wijkgame helpt je om een overzicht te krijgen wat je allemaal zelf kan doen en wat bij je past. Het circulaire straatmeubilair inspireert met een duurzaam verhaal en zorgt voor plekken waar we kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen.”

De wijkgame ‘Doezaam’, wat staat voor samen duurzaam doen, is allereerst gewoon een leuk spel om te spelen. In het spel wordt inzicht gegeven in mogelijkheden (zoals lokaal voedsel, carpoolen, hergebruik van materialen etc.) duurzaam te doen. Spelers van het spel kunnen kiezen welke duurzame actie bij hun past. Vervolgens worden op een online omgeving suggesties gedaan die het nemen van de actie laagdrempelig maken. Dit kan zijn door een verwijzing naar een lokale organisatie of een aanvraagformulier wat je nodig hebt om iets aan te vragen.

De wijkgame wordt via de basisschool in de wijk gelanceerd. Bewustwording bij de jeugd is immers belangrijk voor nu en de toekomst. De gemeente heeft de wens om dit ook via de CBS de Stifthorst te lanceren in de andere wijken in Renswoude. Er komt dan mogelijk wel een variant om zo goed mogelijk aan te sluiten bij deze wijken, waar over het algemeen meer bestaande, oudere woningen staan.

https://www.renswoude.nl/bestuur-organisatie/persberichten_41447/item/renswoude-lanceert-duurzame-wijkgame_50161.html