Deventer Stroomt

Energie besparen en opwekken, regenwater afvoeren en vasthouden, zomerse koelte door groene daken en tuinen. In Deventer zijn al veel inwoners, ondernemers, instellingen en bedrijven bezig met klimaatregelen.

Om energiekosten te besparen, minder CO2 uit te stoten, om droogte of juist wateroverlast te voorkomen en om het zomers tijdens hele warme dagen een beetje koel te houden. Kortom, om het wonen in ons huis, in onze buurt, wijk en stad aangenaam en betaalbaar te houden.

Aan de slag!

Als u op deze pagina terecht bent gekomen heeft u waarschijnlijk de QR-code gescand op de informatiekaart over Doezaam.

Op deze pagina willen we je laten zien welke mogelijkheden er zijn om duurzaamheidsacties laagdrempelig en herkenbaar te maken.

In een Doezaam-groep zitten kaarten. Elke kaart gaat over een specifiek duurzaamheidsonderwerp. Voor een onderwerp bieden we concrete acties waarmee mensen direct aan de slag kunnen.

Gemeente Renswoude

Samen duurzaam doen voor een mooi en toekomstbestendig Renswoude. Het doel is Renswoude en de regio een stukje groener te krijgen zodat ook onze kleinkinderen – en hun kinderen – kunnen genieten van onze regio. 

Strategisch gelegen tussen de Gelderse Vallei en de Utrechtse Heuvelrug ligt te midden van een oer-Hollands landschap de Heerlyckheid Renswoude. Geniet van de intieme dorpse sfeer en de rustieke plekjes, ontdek het kasteel met zijn prachtige park of beleef de roemruchte geschiedenis van de Grebbelinie. Renswoude is een prima uitvalsbasis voor een fietstocht of wandeling over de Veluwe of de Utrechtse Heuvelrug. En natuurlijk voor een langer verblijf. Welkom in Renswoude!

Binnenkort hier veel meer Doezaam Renswoude!

Valkenswaard

Valkenswaard profileert zich als de gemeente voor jongeren en jonge gezinnen. En terecht; de gemeente heeft prachtige voorzieningen, levendige dorpen die bruisen van initiatieven en evenementen en prachtige natuur om in te recreëren. Een gemeente die zo nadrukkelijk kiest voor jongeren en jonge gezinnen, heeft ook een bijzondere verantwoordelijkheid. Een verantwoordelijkheid om onze aarde beter achter te laten dan we deze hebben aangetroffen.

Die verantwoordelijkheid nemen we als Valkenswaard op vele manieren. De basis daarvan is beschreven in de Duurzaamheidsvisie Valkenswaard. We denken bijvoorbeeld na over alternatieve warmtebronnen en zetten in op het opwekken van duurzame energie. Een andere manier waarop we die verantwoordelijk nemen is het creëren van bewustwording bij onze inwoners. Laten zien wat iedereen zelf eenvoudig kan doen om zijn steentje bij te dragen aan een mooie toekomst én er zelf ook nog eens geld mee te besparen of meer comfort te creëren. Het Doezaam spel helpt daar ook bij.

Via het spel zie je wat je als gezin heel eenvoudig kunt doen om energie te besparen in en om huis. Dat is de eerste stap naar een duurzame toekomst. Het spel geeft bovendien inzicht in wat er na die eerste stap nog meer mogelijk is.

Doezaam is er in 2 varianten; een spel voor groep 6 t/m 8 van de basisschool en een spel voor thuis. Lees meer op www.valkenswaard.nl/doezaam.

Beekweide Renswoude

Samen duurzaam doen voor een mooi en toekomstbestendig Renswoude. Het doel is Renswoude en de regio een stukje groener te krijgen zodat ook onze kleinkinderen – en hun kinderen – kunnen genieten van onze regio. 

Hoe werkt Doezaam? Doezaam maakt op een leuke manier bewust van duurzame mogelijkheden en maakt het makkelijk om hier direct mee aan de gang te gaan. Uit alle acties die spelenderwijs langs komen, wordt een actie gekozen die het best bij iemand past. Het uitvoeren van de actie wordt heel laagdrempelig gemaakt met dit digitale platform. Per kaart worden acties voorgesteld die je kunt nemen. Je vindt hier een link naar veelal organisaties in Renswoude eo.

Doezaam wordt gespeeld op de basisscholen en bij gezinnen in Renswoude Samen maken we Renswoude mooier…..op een leuke manier!