Nummer

4

Uit je dak!

Uit je dak

De warmte in huis kan niet alleen verdwijnen door de buitenmuren en de ramen, maar ook door het dak. Dat kan ervoor zorgen dat je huis in de winter nooit echt lekker warm is (of alleen tegen hoge energiekosten). Nog een nadeel van een dak zonder isolatie: ‘s zomers kan het juist heel warm worden in huis. Met dakisolatie los je dit probleem op. Je huis blijft lekker koel in de zomer en is lekker warm in de winter.

Dakisolatie binnen of buiten
Er zijn verschillende manieren om het dak te isoleren. Wat is de beste manier? Dat hangt onder andere af van het soort dak op je huis. Schuine daken kun je isoleren aan de binnenkant of aan de buitenkant. Als je een handige doe-het-zelver bent, is binnenisolatie van het dak goed zelf te doen.

Kies je voor isolatie van de buitenkant van het dak? Begin er niet zelf aan; dat is echt een klus voor vakmensen. Net als isolatie van een plat dak of bij een dakkapel. Want als je dat niet goed doet, loop je risico op vochtproblemen, houtrot of schimmel.

Isoleren is besparen
Met een dak zonder isolatie verlies je veel warmte; het is een grote energieverspiller. Daarom geldt: isoleren is besparen – tot wel honderden euro’s per jaar. En je draagt bij aan een beter milieu waarin we zuinig zijn met energie en de CO2-uitstoot lager is.

minder lezen meer lezen

Ga aan de slag met je dak!

1. Check je dak.

Weet jij precies of en hoe je dak is geïsoleerd? Als het lastig is daarachter te komen, klik dan op de link hieronder.

2. Bekijk hoeveel je kunt besparen.

Met goede isolatie kun je veel besparen. Wil je weten hoeveel? Bekijk het via de link hieronder.