Maak gebruik van de RREW met Doezaam

Als gemeente wordt er van je verwacht dat je de inwoners betrekt en ervoor zorgt dat zij duurzamer gaan leven. Maar hoe betrek je al deze verschillende mensen bij je plannen voor een duurzame toekomst?

De overheid biedt hiervoor de regeling reductie energiegebruik woningen (RREW) aan, die je kunt gebruiken om mensen zelf in actie te laten komen. En dit is precies wat wij bij Doezaam doen.

Door mensen bewust te maken en ze te activeren. Waardoor je in kleine stappen een grote verbetering in gang kunt zetten. Dat noemen wij Samen Duurzaam Doen.

Je kunt je al inschrijven voor de tweede ronde van de RREW, wees er op tijd bij en neem snel contact met ons op. Natuurlijk is Doezaam ook zonder RREW in te zetten, wij komen graag met je in gesprek!

Aandacht voor 36 RREW maatregelen met Doezaam!

Waarom Doezaam?

Met Doezaam verzamel en verbind je alle initiatieven in de gemeente op één plek. Iedereen volgt zijn eigen spoor naar een actie die bij de persoon of het huishouden past. Wij bieden 36 RREW specifieke maatregelen aan en zorgen voor de concrete invulling waarbij bewoners zelf hun maatregelen kiezen. Samen zorgen wij voor:

  • 36 RREW maatregelen en de concrete invulling hiervan
  • Een groot bereik bij verschillende doelgroepen en huishoudens tegelijk
  • Overzicht en koppeling met lokale duurzame initiatieven en organisaties
  • Concrete invulling van de maatregelen met keuzevrijheid voor de inwoner (denk bijvoorbeeld aan tochtstrips, brievenbusborstels etc.)
  • Inwoners (huurders en huiseigenaren) ondersteunen om in actie te komen op een manier die bij hen past

Wij hebben ervaring met het RRE traject en zorgen voor de aanvraag en de invuling. Dit maakt Doezaam snel en makkelijk te realiseren. Met Doezaam bereik je veel mensen in één keer en daarnaast is het ook nog erg leuk!

Wat anderen zeggen over Doezaam

“De wijkgame helpt je om een overzicht te krijgen wat je allemaal zelf kan doen en wat bij je past.”

Marieke Teunissen, projectwethouder gemeente Renswoude

“Doezaam is een van de manieren waarop we bewustwording rondom dit thema bij onze inwoners, zowel jong als oud, willen creëren.

Website gemeente Valkenswaard

Wij horen graag over jouw werk en de uitdagingen die je tegenkomt. En we vertellen graag over hoe wij ‘samen duurzaam doen’. Neem snel contact met ons op.