Nummer

19

Minder stenen, meer groen

Tegels in de tuin? Vervang ze door groen. Dat geeft schaduw en houdt je tuin ‘s zomers koeler.

De tuin betegelen is makkelijk, je hebt er geen omkijken naar. Maar vergis je niet; gras, bomen, struiken en al of niet bloeiende planten hebben grote voordelen. Niet alleen is groen goed voor insecten en fijn om naar te kijken, het geeft ook schaduw en koelte, omdat het groen er veel beter dan tegels voor zorgt dat de warmte niet blijft hangen. Ook vangt groen overtollig regenwater op in de bodem, waardoor het riool minder of niet overbelast kan raken bij hevige regenbuien. Zo helpt veel groen de gevolgen van de klimaatverandering – hitte, droogte én wateroverlast – te verzachten. 

Dus met groen kun je goed duurzaam doen! Begin gewoon met een klein stukje in je tuin.

Plant wat zaadjes van bloemen, kruiden of groente. Betrek je kinderen erbij; de meeste kinderen vinden het geweldig om groen te zien groeien in ‘hun’ tuintje!

Tip: kind of kleinkind op komst? Een geboorteboom is een mooi cadeau. De boom groeit mee en blijft je altijd herinneren aan die bijzondere gebeurtenis. De boom staat symbool voor het leven, de groei en ontwikkeling van je (klein)kind in een gezonde, groene wereld.

minder lezen meer lezen

Hoe vergroen jij (je tuin)?

1. Vergroen je tuin simpel

2. Raadpleeg een (lokale) hovenier