Nummer

5

Warme voeten

Warme voeten
Zijn je voeten koud, dan heeft de rest van je lichaam het ook niet lekker warm. Daarom is het isoleren van de vloer een prima manier om te zorgen voor een lekker warm huis. Dat is fijn en comfortabel.

En wist je dat het je ook geld oplevert? Milieu Centraal heeft berekend dat de besparing door vloerisolatie gelijk staat aan 8 procent rente op je spaarrekening. En die rente is nu heel laag, dus tel uit je winst. Het milieu heeft ook winst: je verbruikt minder gas of stroom en de CO2-uitstoot wordt ook minder.

Check de kruipruimte
Net als bij het dak kun je de vloer isoleren aan de onderkant en aan de bovenkant. Wat het beste is, hangt af van de kruipruimte onder je huis. Is de kruipruimte ten minste 35 centimeter hoog? Dan is je huis geschikt voor vloerisolatie aan de onderkant van je vloer. Dat is niet moeilijk te doen en het levert je direct veel besparing op. Heb je een lagere kruipruimte? Dan is isolatie aan de bovenkant van de vloer of op de bodem van je kruipruimte een optie. Maar hiermee bespaar je minder op je energiekosten.

Veel mogelijkheden
Technisch gezien zijn er veel mogelijkheden je vloer te isoleren. Van glaswol tot isolatiekussens en van PUR-schuim tot kurkplaten. Ben je handig, dan kun je het zelf doen. Let dan wel goed op de technische eisen. Als je geen handige doe-het-zelver bent, kun je beter een gecertificeerd bedrijf (erkend bedrijf met keurmerk) inschakelen. Je hebt dan zeker garantie en het is vaak een eis als je subsidie aanvraagt.

minder lezen meer lezen

Ga aan de slag met je vloer!

1. Check je vloer.

Weet jij precies of en hoe je vloer is geïsoleerd? Is het moeilijk daarachter te komen, klik dan op de link hieronder.

2. Hoe werkt vloerisolatie en hoeveel kun je ermee besparen?

Vloerisolatie is een investering die je goed kunt terugverdienen en die veel comfort kan bieden. Wil je er meer over weten? Klik dan op de link hieronder.