Nummer

26

Graadje lager

50% van je energiekosten is voor verwarming.
Met ‘n graadje lager bespaar je gas én geld.

Met de thermostaat regel je de verwarming in huis. De nieuwste generatie bestaat uit slimme thermostaten met een bewegingssensor die ook meteen je verbruik laten zien. Andere thermosstaten zijn niet zo slim, maar je kunt ze wel inprogrammeren. Met zo’n klokthermostaat gaat de verwarming automatisch aan of uit op de momenten die je vooraf instelt. Dat is handig, want je hoeft er niet elke keer bij na te denken.

Maar ook met een oudere, ‘gewone’ thermostaat die je handmatig op de gewenste temperatuur instelt, kun je besparen op verwarming. Zet de thermostaat 1 of 2 graden lager als er niemand thuis is. Of als iedereen in bed ligt. En draai de radiator uit in kamers waar je niet bent. Zo bespaar je op kosten en gasverbruik terwijl je er geen last van hebt. Het enige wat je hoeft te doen, is er even aan denken.

Dekentje erbij?
Wil je nog een stap verder gaan in zuinig stoken? Zet dan bijvoorbeeld vroeg in de avond de verwarming al iets lager. Kruip lekker met een zacht, warm dekentje op de bank of in je luie stoel, met een boek of voor de tv. Net zo comfortabel én je bespaart nog meer gas en geld!

minder lezen meer lezen

Comfortabel maar toch duurzaam, hoe doe je dat?

1. Zet de thermostaat een graadje lager.

Hoe hoog staat de verwarming bij jullie? Met een graadje minder bespaar je energie en geld. Heel snel, heel makkelijk. Probeer het een dagje uit. Of klik op de link hieronder en doe mee aan de challenge!

2. Besparen op je verwarming doe je met deze tips.

Je huis verwarmen kost veel energie en dus ook geld. Gelukkig is besparen op verwarming ook goed mogelijk. Dat kan op verschillende manieren. Kijk maar op het overzicht met bespaartips, via de link hieronder.

3. Besparen met een nieuwe thermostaat.

Besparen met een slimme thermostaat? Gebruik de keuzehulp hieronder.